< Wilczyca Aga Strzęciwilk: Czachor Szałot-czacha dymi

czwartek, 1 września 2011

Czachor Szałot-czacha dymi

Przeżyliśmy podwójne rozpoczęcie roku szkolnego,a teraz czas uzupełnic kalorie. Polecam ślązoczka- czachorowego twora

Składniki do Chachor szałot
  • – 1 kg ziemniaków
  • – 6 jaj
  • – 5 ogórków
  • kiszonych
  • – 30-40 dkg boczku wędzonego
  • – 1 cebula
  • – 1 kg schabu z kością
  • – bułka tarta
  • – mąka
  • – pieprz i sól
.................................


Jajka gotujemy na twardo,a ziemniaki gotujemy w mundurkach.Kroimy boczek
w kostkę, podsmażamy,na sam koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę aż cebula się zeszkli.Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ogórek kiszony i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy doprawiając solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kotletem
schabowym panierowanym w bułce, jajku i mace.

Tymczasem pani Jesień idzie powoli i przynosi prezentów do woli


Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
zaś zacietrzewionym siostrom Wioli i Uli życzę powodzenia w życiu i ciekawszych zajęc w realu i miłego odczepienia się od moich stron. Całusy :)

5 komentarzy:

  1. A to jest dla mnie łatwe i wykonalne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Podwójne rozpoczęcie roku i godne jego uczczenie :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. solidne pycha ! Kuchareczko, pochłania mnie jedna z książek polecanych przez Ciebie. Dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  5. Trilli, sorki, ale twoje mało kulturalne komentarze nie są na miejscu, więc szanując innych ludzi usuwam zawartość. Nie urządzisz prywaty na moim blogu

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie i dziękuję za miłą wizytę