Składniki do Chachor szałot
- – 1 kg ziemniaków
- – 6 jaj
- – 5 ogórków
- kiszonych
- – 30-40 dkg boczku wędzonego
- – 1 cebula
- – 1 kg schabu z kością
- – bułka tarta
- – mąka
- – pieprz i sól
Jajka gotujemy na twardo,a ziemniaki gotujemy w mundurkach.Kroimy boczek
w kostkę, podsmażamy,na sam koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę aż cebula się zeszkli.Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ogórek kiszony i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy doprawiając solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kotletem
schabowym panierowanym w bułce, jajku i mace.
Tymczasem pani Jesień idzie powoli i przynosi prezentów do woli
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
zaś zacietrzewionym siostrom Wioli i Uli życzę powodzenia w życiu i ciekawszych zajęc w realu i miłego odczepienia się od moich stron. Całusy :)
A to jest dla mnie łatwe i wykonalne!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPodwójne rozpoczęcie roku i godne jego uczczenie :) Pycha!
OdpowiedzUsuńsolidne pycha ! Kuchareczko, pochłania mnie jedna z książek polecanych przez Ciebie. Dziękuję
OdpowiedzUsuńTrilli, sorki, ale twoje mało kulturalne komentarze nie są na miejscu, więc szanując innych ludzi usuwam zawartość. Nie urządzisz prywaty na moim blogu
OdpowiedzUsuń