< Agnieszka Rucińska - moje mniam: Z MUZYKĄ W DUSZY

piątek, 1 marca 2013

Z MUZYKĄ W DUSZY

Witajcie w piątkowe przedpołudnie.
 Uffff.....pierwszy tort z tego weekendu już zrobiłam. Jest to ciacho dla bardzo fajnego gościa, dlatego musiało być i wyjątkowe i dopieszczone. I tak oto powstał kolejny tort w stylu angielskim.



Maks dziś ma urodziny. Jest muzykiem, który swoim talentem olśniewa, a muzyka jaką potrafi zaczarować zostaje w sercu na bardzo długo. Starałam się odwzorować jego własne skrzypce, kolor ciemny, rozmiary też są prawdziwe. Dziękuję Wam serdecznie za pomysł na struny. Zrobiłam je z makaronu tak jak podpowiedzieliście jednak najlepszy był do tego makaron ryżowy.
Tort ma kilka smaków w sobie.



Dolny biszkopt jest czekoladowy. Potem położona jest masa z kawą, na to już zwykłe ciasto i dżem z czarnej porzeczki by do goryczki kawy dodać lekko słodko kwaśnego smaku. Potem na to położyłam masę tiramisu i przykryłam kolejnym biszkoptem. Gryf zrobiłam z biszkoptu zwiniętego cienko w roladę przełożoną porzeczkami. Potem już tylko ubieranie.
Dziękuję Wam za wszystko, za te wszystkie ciepłe słowa, za porady i za odwiedziny. Witam kolejnych gość w mojej kuchni.
Teraz uciekam, bo czas do obowiązków .
Pozdrawiam serdecznie i do kliknięcia w niedzielę. Kolejny tort to ciężarówka Chuck z bajki "Chuck i przyjaciele".
Buziaki!!!!!

46 komentarzy:

  1. Jesteś wielka :))))))
    Podziwiam cierpliwość i talent :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cierpliwość mam jak wszyscy już śpią i mam ciszę i spokój. Dzięki

      Usuń
  2. Moja córka męczy mnie o jakiś tort czekoladowy. Szukam przepisu. Twój jest sliczny. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam tego bloga http://margarytka.blogspot.com/
      Asia robi wspaniałe torty i myślę, że tam coś znajdziesz ciekawego
      Dziękuję

      Usuń
  3. Na mnie zawsze robią wrażenie torty w kształcie instumentu:-) Fantastyczny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aga, jesteś niesamowita! Po prostu gigant ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do gigantów to mi baaaardzo daleko, bo jak oglądam czasem programy czy zdjęcia mistrzów, to wymiękam i wzdycham. Dzięki Elinka

      Usuń
  5. Wspaniały tort :-) Genialny miałaś pomysł :-)
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiedy czytałam opis tortu, dostałam ,ślinotoku:)))))))Pycha, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te smaki świetnie się dobrały, jakoś tak samo wyszło

      Usuń
  7. Mistrzostwo świata.Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Tort wygląda nieziemsko! Fantastycznie go uformowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. trochę miałam obawy, ale w gruncie rzeczy dość fajnie się go robiło. Dziękuję

      Usuń
  9. W życiu czegos takiego sama nie zrobię.Szczerze podziwiam.I jeszcze te składniki.....ślinka sama sie zbiera:):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. masy wyszły obłędnie, wylizywałam miski do czysta. Czekam teraz na opinię Jubilata....i mam tremę. Dziękuję

      Usuń
  10. Torcik jest zachwycający:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Az mi szczeka opadla. Pasujesz do takiej jednej cukierni co to ma swoj program w tv - kiedys zrobili tort muszle sedesowa ktora dzialala i spuszczala sie woda! Spokojnie bys sobie dala tam rade! P.s. "suszy sie" - cos dla Ciebie:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, już mi się gębula uśmiecha na to suszenie :) :) :) a ta muszla klozetowa to świetny pomysł, choć jeszcze nikt u mnie nie wpadł na taki pomysł i chęć posiadania takiego ciacha, choć na hydraulice się trochę znam :)

      Usuń
  12. Pani Agnieszko. Miałam tę przyjemność próbować Pani wypieków i podziwiać, podziwiać. Zawsze szkoda jest kroić, bo wszystko wygląda bajecznie. Jednak jak już się skosztuje to sama rozkosz dla kubków smakowych. Biszkopty delikatne, a masy wspaniale dobrane smakowo. Ja chętnie jeszcze nie raz skorzystam z Pani umiejętności i talentu. Pozdrawiam.
    Barbara T.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Pani Barbaro, jest mi bardzo miło. Polecam się w razie potrzeby. Pozdrawiam

      Usuń
  13. Ficou maravilhoso!
    Parabéns você é muito talentosa.
    :*

    OdpowiedzUsuń
  14. Nigdy w życiu chyba nie uda mi się takiego arcydzieła zrobic!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jakbyś pooglądała trochę zdjęć, upiekła biszkopt na próbę to Byś na bank zrobiła. Spróbuj

      Usuń
  15. Jestem pod wielkim wrażeniem, to istne arcydzieło, mie dość że wygląda ekstra to jeszcze te smaki, pobudziły moje wszystkie kubki smakowe ;)
    Gratuluję Ci takiego talentu!
    pozdrawiam serdecznie
    Ula :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pięknie Ci wyszedł, gratuluję!

    OdpowiedzUsuń
  17. Aguś... cały czas mnie zaskakujesz !!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skrzypce to mój debiut, więc sama siebie też zaskakuję :) Dzięki Asiu

      Usuń
  18. ale cudo! jesteś niesamowicie zdolna ;) gratuluję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. e tam zaraz zdolna, cieszę się jedynie z tego, że mam wyobraźnie przestrzenną. Widzę w głowie pomysł, a potem próbuję robić

      Usuń
  19. Gratuluje! Tort cudny, ja bym nie zrobiła takiego.

    OdpowiedzUsuń
  20. Gratulacje :) Masz talent :)Tort piękny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, choć co do talentu to mam inne zdanie, bo znam takich mistrzów, że szczęka opada

      Usuń
  21. Aga, jest CUDOWNY!podziwiam:) superaśny:) a gitarę też umiesz zrobić?:) bo jeśli tak to ja chcem;)))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O gitarę taaak! o wiele prościej się robi niż skrzypce. Polecam się

      Usuń
  22. Chylę czoła dla mistrza!!!!

    OdpowiedzUsuń
  23. Niesamowity ;) i na pewno przepyszny xD

    OdpowiedzUsuń
  24. Wow! Jestem pod ogromnym wrażeniem :))

    OdpowiedzUsuń
  25. Wyśmienite skrzypce! I napewno w smaku również. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  26. Jestem pod mega wrażeniem!! Coś niesamowitego stworzyłaś!
    A przez te ptaszorki śpiewające na Twoim blogu to kiedyś wywalą mnie z pracy jak nic ;)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie i dziękuję za miłą wizytę