Nie ma dużo wydatków i pracy przy tym, a smak doskonały. Zbieramy już na działce plony więc warto wykorzystać różne pomysły.
...........................
- Paprykarz:
- pomidory 3,5 kg
- cebula 0,5 kg
- marchew 0,5 kg
- papryka czerwona 1 szt
- papryka zielona 1 szt
- papryka żółta 1 szt
- ryż 1 szklanka
- olej 0,5 szklanki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
.................................
Pomidory przelewamy gorącą wodą i obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Papryki kroimy w małą kostkę. Cebule drobno siekamy. Warzywa gotujemy w małej ilości wody ok. 45 min często mieszając. Po tym czasie wlewamy olej, wsypujemy ryż, doprawiamy do smaku i gotujemy następne 45 min ciągle mieszając. Gorący paprykarz przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 30 min.
i gotowe.
Życzę smacznego wszystkim :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam serdecznie i dziękuję za miłą wizytę