piątek, 6 września 2013
ŻYCIE TO BILANS SZCZĘŚLIWYCH CHWIL
No i znowu tort zmalowałam. Tym razem dla Pani Oli, która jutro świętuje.
Miał być mało słodki . Nie wiem jaki wyszedł w całości, bo nie spróbuję ale mam nadzieję, że będzie smakował.
Tort jest w smaku truskawkowo-jagodowym, oczywiście śmietanowy. Dekoracja wykonana z białej i ciemnej czekolady. Paski ozdobne zrobiłam w ten sposób: białą czekoladę i ciemną rozpuściłam w rondelkach (każda osobno).
Gdy lekko przestygły rozsmarowałam na pergaminie łącząc je tworząc mazaje. Gdy się schłodziły ułożyłam pergamin w odpowiednim kształcie. Wstawiłam do lodówki. Potem delikatnie odczepiłam pergamin i w ten sposób powstały paski ozdobne. Kropelki rosy na torcie to syrop z cukru nie za gęsty. Miałam problem z wymyśleniem napisu ale myślę, że ten jest odpowiedni.
Taki oto torcik sobie powstał.
A teraz wybaczcie, bo robię dalszą część zamówienia. Mięsa upieczone, szarlotka królewska na biszkopcie gotowa, czas na sernik i udka faszerowane.
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE I PRZESYŁAM UKŁONY
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
o matko!!!!! jaka perfekcja!!! jak zawodowy cukiernik!!!!!
OdpowiedzUsuńfenomenalny, fantastyczny i genialny xD
OdpowiedzUsuńdziękuję
UsuńO nieeee!!! Ja chcę urodziny, chcę taki sam tort! Mniammm. :)))
OdpowiedzUsuńa kiedy masz urodziny?
UsuńPiękny tort , udekorowany jak z najlepszej cukierni.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńchyba mam rumieńce, dziękuję
UsuńWspaniały :):)
OdpowiedzUsuńdziękuję serdecznie za uznanie
UsuńWspaniały!!!
OdpowiedzUsuńdoskonały w każdym calu Aguś
OdpowiedzUsuńAle bym sobie zjadła takiego torcika mniam...
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :-)
Prześliczny. Ja się głowię nad tortem dla Brysi. Wiem tylko, że ma być dorośle kawowy. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńmoże zrób masę tiramisu i kawową, lub amaretto i kawa
UsuńAgusiu,Ty jesteś artysta.No dekoracja przepiękna.Te paski mnie zaintrygowały,tylko nie wiem z czego są te róże,też piękne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!
Danusiu, róże są też z czekolady tylko gdy ją rozpuściłam to dodałam odrobinę miodu i wtedy czekolada po wystudzeniu jest lekko plastyczna (zależy ile miodu dodasz)
UsuńCudny tort zmalowałaś AGA
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Cię serdecznie
dziękuję i pozdrawiam cieplutko
UsuńPiękny tort:)
OdpowiedzUsuńAle cudo, piękna dekoracja. Smaku się domyślam.
OdpowiedzUsuńAgus to jest CUDO.Twoj talent dech zapiera.Dekoracja jak z renomowanej cukierni albo i lepsza.Pozdrawiam i milego weekendu.Justyna M
OdpowiedzUsuńSuper ten torcik i pewnie jak wygląda tak smakuje. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPrzecudny !
OdpowiedzUsuńZ niecierpliwością czekam na resztę zamówienia - szczególnie te kurczaki:-)
Aga, wracam do blogowego świata po długiej przerwie i na dzień dobry mi ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńJestem pod wrażeniem Twojej misternej pracy. To co widzę pozwala mi na rozwinięcie wyobraźni i zajrzenie do środka tego pysznego tortu. "Śliczna pychota" :)) Pozdrawiam, Krys
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam serdecznie za te wszystkie słowa uznania
OdpowiedzUsuńDawno tu nie byłam, a tu takie pyszności ! Pięknie ten tort ozdobiłaś, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńOjej dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Niesamowity!
OdpowiedzUsuńWspaniale udekorowany tort. Jestem pełna podziwu. A te róże!??? Jak to robisz? to pewnie pytanie retoryczne? Masz zdolności. Pogratulować. Z pozdrowieniami - Zofia
OdpowiedzUsuńPiękna i prawdziwa maksyma, a tort wspaniały i uroczysty!!!Postarałaś się pięknie, ale przecież czynisz tak zawsze! Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńPiękny !~!!
OdpowiedzUsuńTORT URODZINOWY byl dostojny i przepyszny -dziekuje JUBILATKA
OdpowiedzUsuńPani Oleńko, bardzo się cieszę i jest mi ogromnie miło. Pozdrawiam serdecznie pani Jubilatko :)
Usuń