tag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post2993780248201058726..comments2024-01-24T09:48:48.833+01:00Comments on Agnieszka Rucińska - moje mniam: Karpie z wigilijnym spojrzeniemAgnieszka Rucińskahttp://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-20848930412479388882013-12-20T14:28:04.892+01:002013-12-20T14:28:04.892+01:00Dzięki ci Aguniu w moim domu robię prawie identycz...Dzięki ci Aguniu w moim domu robię prawie identycznie i jeszcze ja muszę mieć zupę z głów karpia i ogólnie smażony po staropolsku i ogólnie karp w każdej postaci no tylko nie na surowo pa buziaki ślę i życzę ci zdrówka oraz pogody ducha i spokojnych świąt dla ciebie i twej rodziny Marii<br />a widzę że ty taka jak ja kochana jesteś musi być tradycja i już papappamoj maly art swiathttp://artzakatekmarii.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-72396875032952358232013-12-20T02:18:53.420+01:002013-12-20T02:18:53.420+01:00smacznie, chociaż szkoda karpia :(((smacznie, chociaż szkoda karpia :(((Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-35915146792269631142011-11-28T19:08:25.080+01:002011-11-28T19:08:25.080+01:00ptaszki to taki relaks dla mnie gdy siadam przy ko...ptaszki to taki relaks dla mnie gdy siadam przy komputerze wieczorem i słucham tych śpiewów w ciszy domu gdy wszyscy śpią i cieszę sie, że kolejnej osobie przypadły do gustu. Mysza, bardzo dziekuję za zaproszenie i cieszę się, że jednak są ludzie co kochają tradycje i dbają by nie zanikły stare receptury. Pozdrawiam serdecznieAgnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-62802777185180882192011-11-28T17:40:54.118+01:002011-11-28T17:40:54.118+01:00Od lat smażę karpia na "sposób lubelski. Troc...Od lat smażę karpia na "sposób lubelski. Trochę za sprawą Magdy Gessler zobacz tutaj: http://kuchennawyspasmakow.blogspot.com/2011/10/karp-wigilijny-bez-osci-magdy-gessler.html<br />Często do Ciebie zaglądam. Jesteś fajną skarbnicą wiedzy o kuchni lubelskiej. Odkryłam, że jest mi bardzo bliska, choć jestem (wiejską) łodzianką. No i Twoje te ptaszki! Włączam komputer i wchodzę na twojego bloga. Trochę szperam, potem lecę dalej a ptaszki zostają!Myszahttps://www.blogger.com/profile/16203932700659804836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-30881104875869861612011-11-28T14:48:17.979+01:002011-11-28T14:48:17.979+01:00Nemi , panienka miała mieć jeszcze rozczapirowane ...Nemi , panienka miała mieć jeszcze rozczapirowane włosiska, ale nie zdązyłam z prostownicą. Karpia tez jadam raz do roku, może dlatego tak smakuje. Danielo, nie wiedzą co jest dobre, zazwyczaj u mnie domowników odstrasza szukanie ości.Ciekawa jestem tego Twojego przepisu, bo brzmi apetycznie i dostojnie.Agnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-50542631983276530512011-11-28T14:35:13.229+01:002011-11-28T14:35:13.229+01:00Ja również hołduję tradycji i uwielbiam te święta ...Ja również hołduję tradycji i uwielbiam te święta mimo, że gospodyni łatwo nie jest. A karpia podobnie jak Ty bardzo lubię, w przeciwieństwie do reszty domowników.Robię go pieczonego i w warzywach z dodatkiem rodzynek, migdałów orzechów i wina.Domownicy zajadają się faszerowanym pstrągiem , oj już nie długo!Danielahttps://www.blogger.com/profile/16561939347586599300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1577551522405299222.post-35259710429871449982011-11-28T11:55:41.689+01:002011-11-28T11:55:41.689+01:00Karpia jem co prawda raz do roku, ale tradycyjnie ...Karpia jem co prawda raz do roku, ale tradycyjnie smażonego:) Hahaha, fajna "panienka z okienka";)Nemihttps://www.blogger.com/profile/00304506692259798223noreply@blogger.com